Vraag je af waardoor jij tot bloei komt en ga daarvoor!
 

 

 Wie ik ben?

"Ieder die vreugde vindt, moet haar delen. Geluk is als tweeling geboren" Lord Byron                                                                                          

Op dit moment beschouw ik, Sabine Francoise Arends, mezelf een geluksvogel. Ik ben dankbaar en blij met wat ik heb ontvangen en wat op mijn pad is gekomen in mijn leven. Ik heb een punt bereikt waarop ik weet waar mijn talenten liggen en hoe ik tot bloei kan komen om het meest voor een ander en voor mezelf te kunnen betekenen. Tijd om deze  website in de lucht te brengen dus!                                                                       

Ik ben geen ornitholoog, hoewel ik wel geinteresseerd ben in vogels, natuur en evolutie. De struisvogel op mijn website weerspiegelt mij. Tijdens mijn studie tot kunstzinnig dynamisch coach heb ik   symboliek in woorden en beelden bestudeerd en de oorsprong ervan. Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal van de symboliek van beelden. Ik vind het ook interessant hoe beelden bij een woord voor ieder individu kunnen verschillen. Bij de struisvogel bijvoorbeeld zijn de bouw van vleugels en veren in de evolutie veranderd. De kracht om te vliegen ontbreekt aan de veren; de veerkracht, als in de magische kracht van het toverveertje van Dombo de olifant, is weg. Ik als struisvogel, laat dat mijn persoon niet definieren. Ik ben meer dan mijn uiterlijk. Ik kan dromen over vliegen en mijn creativiteit en veerkracht in een ‘werkstuk’  laten stromen. In het werken met steen, wol, klei, verf etc. worden beelden tastbaar, die wachten in je binnenste.  Het heeft me inzichten gebracht over mij, hoe ik me gedraag t.o.v. een ander en over hoe ik in het leven sta. Het heeft mij in contact gebracht met mijn onbewuste kant. Door te ervaren welke gevoelens, gedachten, woorden mijn werkstukken bij mij oproepen, wordt duidelijk welke richting ik op wil in mijn leven, wat mijn drijfveren zijn en wat oplossingen zijn voor belemmeringen die ik tegen kom. Door hier aandacht aan te geven kan ik groeien en tot bloei komen! Het is nu tijd te delen en me te verbinden met alle andere geluksvogels, troostvogels, stormvogels, huisvogels, kraanvogels, watervogels, vrije vogels, trekvogels, standvogels, vreemde vogels of medestruisvogels.

 

Voordat ik de studie kunstzinnig dynamisch coachen afgerond had, heb ik een opleiding tot pedagoog afgerond. Ik werk sinds 1997 in het onderwijs als docent, mentor en coach. Het combineren van deze studies geeft me kennis en vaardigheden om te kunnen schakelen tussen logica en creativiteit om jongeren en soms ouders te coachen in het oplossen van blokkades waardoor bloei weer een stap dichterbij komt. Werken en studeren hebben mij geleid naar een belangrijke ontdekking: Groeien in bewustwording en bewustzijn doe je met elkaar, want je hebt elkaar nodig om blinde vlekken zichtbaar te laten worden. Met mijn aanbod in individuele kunstzinnige coachingstrajecten en workshops wil ik me inzetten om meer bewustwording en bewustzijn in de wereld te brengen. 


"We hebben ogen gekregen om de wereld te zien, we hebben de wereld gekregen om onszelf te zien"(onbekend)